U Zagrebu na Jarunu, od 2. do 3. rujna održano je državno prvenstvo Hrvatske u jedrenju na dasci za djecu do 11 godina. S ciljem popularizacije jedriličarskog sporta među mladima, brojni klubovi posjetili su Jarun i sudjelovali na regati. Domaćin natjecanja bio je Klub jedrenja na dasci “Zagreb” dok su ostali natjecatelji došli iz JK Trogir (Trogir), DK Karkadur (Pomer) i JK Umag (Umag). Deset mladih jedriličarki i jedriličara borili su se kroz dva dana s laganim i umjerenim vjetrom. Na Jarunu vjetar često mijenja smjer pa je razumijevanje vremenskih uvjeta igralo važnu ulogu. Također, većina djece je naučila jedriti na dasci ove godine pa im je ovo bio prvi susret s ostalim natjecateljima, jedriličarskim pravilima i regatnim poljem.

Martin Codiglia-Vidach (2008.) iz JK Umag jedrio je odlično oba dana i tako zaslužio titulu prvaka Hrvatske u BicTechno293 klasi U11. Jedrilo se osam plovova i Martin je pobijedio u sedam što je bilo dovoljno za zlatnu medalju. Drugo mjesto pripalo je Lari Domanovac-Lovinčić (2007.) iz KJD Zagreb koja je dobro startala i čak pobijedila u predzadnjem plovu dana. Lara je još osvojila zlato u grupi djevojčica do 11 godina i tako postala prvakinja u BicTechno293 klasi. Na natjecanju su bile četiri djevojčice pa je uz zlato bilo moguće još dodijeliti srebro. Marija Dolenc (2007.) iz DK Karkadur postala je viceprvakinja Hrvatske. Marija je imala dva treća mjesta i u ukupnom poretku je zauzela 5. mjesto. Na kraju drugog dana bilo je borbe za treće mjesto koje je pripalo Vanji Turjanski-Luks (2007.) iz KJD Zagreb koji se hrabro borio do samoga kraja.

Vikend je prošao u odličnoj atmosferi, druženju i učenju. Hrvatski jedriličarski savez pobrinuo se za medalje dok je Surf Shop Zagreb dodijelio nagradni fond za djevojčice i dječake. Djeca imaju priliku naučiti jedriti na dasci duž Jadranske obale, ali i Zagrebu. Jarun nudi odlične uvjete za savladavanje prvih koraka. Nakon svega pet sati na vodi uz stručno vodstvo i dobru volju možete postati windsurferica i windsurfer.